архитектура

MVRDV / teletech телефонски центар

dijon02
MVRDV / teletech телефонски центар Тоа е изменета: -2013 01 31- di Џесика zannori

На холандската студија MVRDV го изгради новиот 'центар за повици на телетех' со повторна употреба на структурата на првата лабораторија за синап во Дижон, Франција. Благодарение на стратегијата за зачувување на постојната зграда, беше можно да се ограничи буџетот на само 4 милиони евра, користејќи поголем дел од средствата за дизајнирање на ентериерот. 

Вработените веќе не се врзани за фиксна локација, но можат да се поврзат безжично и да изберат каде ќе работат меѓу различните видови локации, дизајнирани со искористување на можностите што ги нуди поранешниот индустриски простор.

dijon01a

dijon03

dijon04

dijon05

dijon06

dijon07

dijon30

Можете исто така да како

Одговори